12 mars 2013
20:15

Referat: KF Malmö ("Korpen") - AIF Barrikaden

Startelvan: Thomas - Majed, Björn, Henke H, Bagher - Park, Christian - Karim, Daniel Sosa, Rabih - Henke N

Avbytare var Agon som kom in som anfallare i den 28:e min och spelade där resten av matchen, Martin som kom in samtidigt som Agon som defensiv mittfältare och spelade där resten av matchen och slutligen Oliver som spelade vänster yttermittfältare hela 2:a halvlek.

En match som var jämn som helhet. Spelet något mer förlagt på deras planhalva i 1:a halvlek medan bollen befann sig något mer på vår i 2:a. Ingen fantastisk underhållning men rätt hyfsat spel och en fullt godkänd insats från vår sida.

För vår del kan på plussidan bl.a. sättas två vackra mål. På minussidan att vi även idag fick skador. Såväl Sosa som Bagher fick utgå p.g.a. sådana.

Korpen tog ledningen i 15:e min men den ledningen fick man inte behålla mer än en minut. Efter en passning från Karim till Majed som smugit sig upp i anfallsposition på högerkanten avslutade den senare med att ur dålig vinkel dundra in bollen.

I den 29:e min fick Korpen en något lite tveksam straff - var förseelsen verkligen innanför straffområdeslinjen?
Straff blev det i alla fall och den slogs säkert in bakom Thomas.

I 2:a halvlek gjorde vi det första målet. I den 56:e min slog Oliver en frispark som tog sig nästan in i målgården där Agon gick upp och gjorde en bicycleta och man hoppades att man här skulle få se ett riktigt drömmål. Så blev det inte eftersom bollen som annars hade bra riktning räddades. På returen höll sig dock Martin framme och forcerade in bollen sedan han först gjort 2-3 försök där bollen kom i retur innan han typ 4:e gången gillt "kämpade in den". Om än inte så spektakulärt så var det en bra insats att verkligen lyckas få in bollen trots massor av spelare runt om.
Ett icke helt otypiskt Martin-mål om man säger så. Därmed var det alltså kvitterat till 2-2.

Förutom Bagher och Sosa, som alltså fick utgå p.g.a. skador, hade vi ytterligare ett par spelare i backlinjen som hade småskador som hämmade dem lite och kanske var det en av anledningarna till att det blev lite svajigt i försvaret på slutet. En annan var att en del av våra spelare såg ut att inte riktigt orka jobba hem längre (och att de som verkligen hade ork kvar såg ut att medvetet lägga hela denna på anfallsspelet).

Den totalt sett sämre defensiv som blev följden av ovanstående faktorer ledde i alla fall till att ytterligare tre baklängesmål föll under sista kvarten - i 79:e, 84:e resp. 92:a min.

Vi hann i alla fall sticka emellan med en 3-4 reducering i den 91:a min av Oliver. Målet var snarlikt vårt första. Ur dålig vinkel (fast kanske inte riktigt så dålig som Majed hade) bombade Oliver in bollen.

Statistik (våra siffror först): Hörnor 0-4 Skott på mål: 6-7 Skott utanför: 7-6